Derde editie van Ronde van Frankrijk & Spanje in Brabant

08 juni 2022Op zondag 7 augustus 2022 vindt alweer de derde editie plaats van de Ronde van Frankrijk & Spanje in Brabant. Startlocatie is ook dit jaar vanaf Maaspoort Den Bosch.

Ronde van Frankrijk

“Waan je in Frankrijk, volg de Rijn langs Straatsburg, beklim moeiteloos de Col du Galibier en fiets langs de Middellandse Zee. Duik Spanje in en passeer Barcelona en Valencia. Bij Gibraltar terug omhoog en na een schietgebedje in Santiago de Compostella rij je weer richting Frankrijk.
Volg de golf van Biskaje en passeer het woeste Bretagne en Normandië. Dan nog even over de kasseien in Roubaix en voor je het weet rij je onder de Arc de Triomphe door bij de Maaspoort in ‘s-Hertogenbosch.”

Het evenement is een “tour d’honneur” aan Le Grand Départ in ’s-Hertogenbosch in 1996. Nu na 26 jaar is de tour terug in ’s-Hertogenbosch met de Ronde van Frankrijk. Dit is een evenement voor de recreatieve fietsers waarbij de deelnemers de uitdaging aangaan om in één dag de ronde te rijden.
De route heeft namelijk de vorm van de contouren van Frankrijk en is circa 80 km lang.

Ronde van Spanje

Dit jaar is de start van de Vuelta in Nederland met de start van de tweede etappe in het historische centrum van ‘s-Hertogenbosch. Om hierop vooruit te blikken, organiseren we ook dit jaar de Ronde van Spanje in Brabant. Ook dit is een route in de vorm van de contouren van Spanje en kan door de deelnemers aanvullend op de Ronde van Frankrijk worden gereden. De totale route is dan 125km lang.

Twee “grote” rondes op één dag dus; wat een prestatie is dat!

Spieren voor Spieren

Ook dit jaar is Spieren voor Spieren als goed doel verbonden aan de Ronde van Frankrijk en Spanje en komen alle inschrijfgelden en donaties ten goede aan Stichting Spieren voor Spieren. Er zijn 20.000 kinderen in Nederland met een zeldzame spierziekte. Spieren voor Spieren heeft als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Met partners, met sportieve acties en evenementen én met de inzet van topsport- en kind ambassadeurs wordt zoveel mogelijk geld opgehaald. Dit geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, snelle diagnose, de beste behandeling en innovatieve zorg in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht. Spieren voor Spieren roept iedereen op om in actie te komen en hun gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren. Voor meer informatie neem een kijkje op de website van de stichting.

Inschrijven

Inschrijven voor de Ronde van Frankrijk & Spanje is mogelijk via deze link. Kosten voor deelname bedragen €15 voor particulieren, vriendenteams en wielerverenigingen.

Alle ingezamelde donaties van individuele en bedrijfsdeelnemers gaan volledig naar Stichting Spieren voor Spieren.

Meer informatie

Ga voor meer informatie over de Ronde van Frankijk & Spanje in Brabant naar de website en schrijf je direct in!