Evenementen weer volledig mogelijk bij De Maaspoort

16 februari 2022Gisteren zijn er opnieuw versoepelingen aangekondigd door het kabinet in drie stappen. Dit betekent dat evenementen weer volledig mogelijk zijn bij De Maaspoort! Hieronder lees je wat de exacte regels zijn.

Aangepaste maatregelen vanaf vrijdag 18 februari

Vanaf vrijdag 18 februari kunnen alle locaties weer open tot 01.00 uur. Het coronatoegangsbewijs (3G) blijft nog tot 25 februari gelden op alle locaties waar die nu al getoond moet worden, zoals in de horeca en bij professionele sportwedstrijden. Eenmaal binnen op deze locaties is een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand niet meer verplicht. Ook geldt er geen bezoekersnorm meer. Op locaties met meer dan 500 mensen is een vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje bij verplaatsing nog wel verplicht.

Vanaf vrijdag 25 februari gelden weer de normale openingstijden en nemen we afscheid van het coronatoegangsbewijs (3G) op locaties waar minder dan 500 mensen binnen zijn, de verplichte 1,5 meter afstand, het dragen van een mondkapje bij verplaatsing in de horeca, een maximaal aantal bezoekers en een vaste zitplaats in bijvoorbeeld de horeca. Dat betekent dus dat ook evenementen weer onbeperkt door kunnen gaan. 

1G methode door middel van Testen voor Toegang

Het coronatoegangsbewijs verdwijnt en er gaat gewerkt worden met negatieve testen bij grotere events. Dit kan via Testen voor Toegang. Hierbij moet iedereen, gevaccineerd of ongevaccineerd, een negatieve test laten zien. Voor staande evenementen binnen met meer dan 500 personen geldt de 1G methode (Testen voor Toegang). Denk daarbij aan bedrijfsfeesten. Het testen geldt niet voor beurzen en congressen, die onder doorstroomlocaties vallen. 

Wedstrijden Heroes Den Bosch

Vanaf dit weekend kan er dus ook eindelijk weer gespeeld worden in een volle Maaspoort! Aanstaande zaterdag speelt Heroes Den Bosch tegen Feyenoord Basketball met hopelijk volle tribunes. Kaarten voor de wedstrijd zijn hier te koop.

Overige evenementen

De komende tijd gaan er weer verschillende evenementen georganiseerd worden in De Maaspoort, waaronder het NK Indoor Handboogschieten op 5 en 6 maart en de Billie Jean King Cup op 15 en 16 april. Ook de Eredivisie Zaalvoetbal start weer vanaf komende week, waarbij FCK/DE HOMMEL alle thuiswedstrijden in Poule A speelt in De Maaspoort.

Check onze agenda voor een overzicht van alle komende evenementen.

Hopelijk tot snel bij Maaspoort Den Bosch!