Heroes Den Bosch door naar halve finales play-offs

01 mei 2022Heroes Den Bosch is er vrijdagavond in geslaagd een plek in de halve finale van de nationale play-offs veilig te stellen! De ploeg van head coach Erik Braal heeft in een bloedstollend duel Belfius Mons-Hainaut verslagen met 83-80. Topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch was deze avond Thomas van der Mars met 22 punten.

Samenvatting Heroes Den Bosch – Belfius Mons-Hainaut

Na een sterke openingsfase van Heroes Den Bosch knokt Mons zich knap terug in de wedstrijd. Toch sluit de thuisploeg Q1 af met een voorsprong, 24-20. In Q2 gaat het op en neer wat de score betreft. Even lijkt het erop dat beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamers op mogen zoeken, maar met een driepunter in de laatste seconde pakt Mons de voorsprong bij rust, 40-37. In het derde kwart slaat Mons een gaatje, op een gegeven moment zelfs van tien punten. Na een time-out van Braal stelt Heroes weer orde op zaken. Beetje bij beetje kruipt de thuisploeg dichter bij de bezoekers, maar na Q3 is er nog altijd de voorsprong voor Mons, 57-61. In de laatste tien minuten pakt Heroes met hulp van het aanwezige publiek weer de voorsprong in de wedstrijd en al snel is de marge acht punten. Mons geeft zich niet gewonnen, dicht het gat en pakt zelfs weer de leiding. Heroes is echter vastberaden om de overwinning uit het vuur te slepen en weet zodoende weer over de uitploeg heen te gaan. Den Bosch blijft sterk spelen in de laatste minuten en mag uiteindelijk de gebalde vuisten in de lucht steken, 83-80.

Dinsdag 10 mei staat voor Heroes Game 1 van de nationale play-offs op het programma. De tegenstander in Maaspoort Den Bosch is de winnaar van de kwartfinale duels tussen Donar en Aris Leeuwarden.

Programma halve finale play-offs

Onderstaand het programma voor de best-of-five serie in de halve finale:

Dinsdag 10 mei 20:00u Heroes Den Bosch vs. Donar/Aris Leeuwarden
Donderdag 12 mei 20:00u Donar/Aris Leeuwarden vs. Heroes Den Bosch
Zaterdag 14 mei 20:00u Heroes Den Bosch vs. Donar/Aris Leeuwarden
Maandag 16 mei 20:00u Donar/Aris Leeuwarden vs. Heroes Den Bosch (indien nodig)
Woensdag 18 mei 20:00u Heroes Den Bosch vs. Donar/Aris Leeuwarden (indien nodig)

Tickets

Tickets voor de nationale play-offs zijn nú in de verkoop! Heroes Den Bosch heeft zich direct geplaatst voor de halve finales en daarin neemt de ploeg van head coach Erik Braal het op tegen de winnaar van de kwartfinale duels tussen Donar en Aris Leeuwaarden.

Mis niets van het spektakel van de play-offs en scoor je tickets!

Foto: Robert Verboon