Nederlandse handboogtop schittert op 100-jarig jubileum tijdens NK Indoor Handboogschieten

02 maart 2022Deze zaterdag vindt het Nederlands Kampioenschap Indoor plaats in De Maaspoort. Een unieke dag voor de handboogsport, omdat ook Handboogsport Nederland die dag exact 100 jaar bestaat.

5 maart 1922 is de dag waarop de Algemeene Nederlandsche Bond van Handboogschutterijen, de voorloper van de NHB, precies 100 jaar geleden werd opgericht. Een speciale dag gaat 5 maart 2022 zeker worden met een nationaal kampioenschap voor zowel junioren als senioren op een dag. Daarnaast zijn er activiteiten rondom het 100-jarig jubileum waarbij er even stil wordt gestaan bij deze verjaardag, en kun je zelf de handboogsport proberen.

Beleef en probeer Handboogsport
Een volle dag waarbij je zowel de handboogsport kunt beleven als uitproberen. De dag begint om 08:30 met de eerste kwalificatie sessie en zal naar verwachting rond 22:30 ten einde zijn. Gedurende de dag zie je de kwalificaties, eliminatierondes en finales van zowel de jongeren schutters als de senioren. Maar je kunt ook zelf de handboogsport proberen.
08:30 Kwalificatie sessie 1
11:15 Kwalificatie sessie 2
15:30 Eliminatierondes Onder 18 (cadetten) en Onder 21 (junioren)
16:40 Eliminatierondes Dames en Heren senioren
18:20 Medaillefinales Onder 18 (cadetten) en Onder 21 (junioren)
19:45 Prijsuitreiking, 100-jarig jubileum en Handboog Awards
20:15
 Medaillefinales Dames en Heren senioren
22:30 Prijsuitreiking
*Hier kun je het gedetailleerde tijdschema vinden

Nederlandse toppers in actie
Het is een vol Nederlands Kampioenschap Indoor met 189 schutters. Bij de Junioren zijn het 42 ‘Onder 18′ schutters, en 40 ‘Onder 21′ schutters die de vroeg op de avond gekroond gaan worden tot Nederlands Kampioen. Onder deze 83 jonge schutters zijn er 32 schutters die ook het senioren toernooi schieten. Zij schieten de normale kwalificatie sessies, maar dubbele eliminaties omdat zij voor twee titels strijden. Bij de senioren zijn het (inclusief de jongeren) 139 schutters die in de Maaspoort in actie komen.
Onder deze schutters Steve Wijler en Gabriela Schloesser die op de Olympische Spelen in Tokyo nog het zilver wonnen. Mike Schloesser, meervoudig wereldkampioen, die recent Individueel Europees Kampioen Indoor werd. Maar ook Sil Pater en Max Verwoerdt waarmee Mike Schloesser Europees Kampioen werd met het heren compound team. Daarnaast onze selecties voor recurve en compound, en vele andere talenten uit de sport. Benieuwd naar wie er nog meer in actie komen? Bekijk hier de deelnemerslijst.

Lounges
Om dit Nederlands Kampioenschap compleet te maken richten we dit jaar twee extra lounges in. Een eendaags NK met zowel de junioren als de volwassenen is een lang dag. Daarom hebben wij dit jaar een speciale sporters lounge ingericht als ontspanningsruimte voor schutters. Deze ruimte is vanaf 11:30 toegankelijk, alleen voor sporters, en hier zijn gedurende de dag water, fruit en energie-repen verkrijgbaar.
In de Kampioen, de lounge bovenop de tribune, is om 19:45 een officieel moment waarbij wij een toost uitbrengen op de 100e verjaardag van de NHB. Hier zullen tevens de Handboog Awards 2021 worden uitgereikt.

Kom op 5 maart naar De Maaspoort!
Kortom, kom zaterdag 5 maart genieten van het Nederlands Kampioenschap Indoor in De Maaspoort in ‘s-Hertogenbosch en vier samen met met leden uit heel het land het 100-jarig jubileum van Handboogsport Nederland. Entree is gratis voor publiek gedurende de hele dag.

Tags:

Handboogschieten

Gerelateerd nieuws