NK Indoor handboog terug in de Maaspoort

05 december 2022In het weekend van 14 en 15 januari is De Maaspoort Den Bosch opnieuw het domein van de beste indoor-handboogsporters van Nederland.

De zaterdag staat volledig in het teken van het NK Indoor Jeugd. Er wordt geschoten in de leeftijdscategorieën Onder 18 en Onder 21; in de materiaalklassen recurve en compound. Op zondag is het de beurt aan de senioren. Voor het eerst zullen de barebow-schutters hun opwachting maken in De Maaspoort. Dat doen zij op zondag 15 januari tijdens het NK Indoor Senioren.

Tijdens het NK Indoor Senioren worden 2 kwalificatiesessies gehouden. Iedere deelnemer schiet één kwalificatiesessie. Een kwalificatiesessie gaat over 1 x 30 pijlen. Op deze manier stelt de bond enerzijds zoveel mogelijk sporters in de gelegenheid om deel te nemen en zorgen ze er anderzijds voor dat de medaillefinales aan het einde van de middag geschoten kunnen worden.

Kortom: evenveel deelnemers als voorheen, een compacter wedstrijdschema, kortere wachttijden en een dag vol handboogactie en -kijkplezier!

Voor meer informatie klik hier.