NK Schermen dit weekend in De Maaspoort

06 juli 2022Het Nederlands Kampioenschap Schermen voor senioren vindt dit weekend plaats in De Maaspoort in Den Bosch op zaterdag 9 en zondag 10 juli. Ongeveer tweehonderd schermers gaan uitmaken wie de beste schermers zijn op de wapens degen, floret en sabel.

Opening op de Markt in Den Bosch

Om de opening van dit sportevenement te vieren gaat meervoudig olympisch schermer Bas Verwijlen een schermles geven aan de Burgemeester van ’s-Hertogenbosch op vrijdagmiddag om vier uur, vóór het stadhuis op de Markt. Maar ook de jeugdburgemeester van ’s-Hertogenbosch zal schermles krijgen van jonge schermers van Schermclub Den Bosch. En niet in de laatste plaats zal het publiek worden uitgenodigd om de degen op te pakken en de eerste stappen te zetten in de schermsport. Meerdere schermers, jong en minder jong, van Schermclub Den Bosch zullen demonstraties schermen geven.

Zowel de demonstraties op de Markt op vrijdagmiddag als de NK wedstrijden zelf in De Maaspoort zullen gratis toegankelijk zijn voor het publiek. Bij beide gelegenheden zullen er schermers aanwezig zijn om uitleg te geven over de prachtige schermsport.

Huldiging Bas Verwijlen

Voordat op zondag 10 juli de finales van het NK zullen worden geschermd zal Bas Verwijlen, die besloten heeft zijn lange carrière aan de top van de internationale schermwereld te beëindigen, worden gehuldigd. Dit zal omstreeks 15:00 uur plaatsvinden in de Grote Hal.

Programma zaterdag 9 juli

– Heren Degen: 09:00
– Floret Dames: 11:00
– Floret Heren: 13:45
– Degen Dames: 14:00
– Sabel Dames: 15:00
– Sabel Heren: 15:30

Programma zondag 10 juli

– Degen Heren: 09:00
– Floret Heren: 09:00
– Degen Dames: 09:30
– Floret Dames: 10:30
– Sabel Heren: 10:30
– Sabel Dames: 12:00
– Huldiging Bas Verwijlen: ca. 15:00
– Finales op alle wapens: ca. 15:30

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het NK Schermen op de website van Schermclub Den Bosch.