Ronde van Italië in Brabant haalt recordbedrag op voor Spieren voor Spieren

08 mei 2023Met de vierde editie van het fietsevenement Ronde van Italië in Brabant is er maar liefst €48.380 opgehaald voor Stichting Spieren voor Spieren. Op zondag 7 mei vond de Ronde van Italië plaats in Brabant met dit jaar zowel een weg- als gravelroute. Meer dan 500 deelnemers fietsten mee voor het goede doel. Met deze recordbijdrage staat de totale teller nu boven de €115.000 over alle vier edities.

Twee fietsevenementen op één dag

De Ronde van Italië in Brabant en Strade Bianche in Brabant is de vierde in de reeks fietsevenementen voor Spieren voor Spieren. Eerder al werden de Ronde van Frankrijk en de Ronde van Spanje in Brabant georganiseerd. Dit jaar waren er maar liefst twee fietsevenementen op één dag: één op de weg en één voor de gravelbikers. Meer dan 500 deelnemers fietsten deze editie mee en door het grote enthousiasme zijn zelfs de inschrijvingen eerder gesloten.   De datum voor het evenement is niet toevallig. Het is namelijk ook het weekend dat de Giro d’Italia van start is gegaan. Fietsliefhebbers konden de unieke route van 95 kilometer in één dag rijden door het mooie Brabantse landschap die de contouren van Italië volgt. De route is van start gegaan vanaf Maaspoort Den Bosch waar om 09.00 uur het startschot werd gegeven door kind ambassadeur Matthijs van Stichting Spieren voor Spieren. De finish was dit jaar in de Visstraat in het centrum van ’s-Hertogenbosch waar de deelnemers nog konden genieten van een welverdiende afterparty.

Stichting Spieren voor Spieren

Het doel van het evenement is om zo veel mogelijk donaties op te halen voor Stichting Spieren voor Spieren. Deelnemers konden hun prestatie laten sponsoren door familie, vrienden en kennissen. Bij de eerste drie edities van het evenement is er zo’n €70.000 opgehaald. Met het recordbedrag van €48.380 staat de teller inmiddels boven de €115.000. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door sponsoren waardoor alle inschrijfgelden en donaties ten goede komen aan Spieren voor Spieren. Het evenement wordt georganiseerd door een groot aantal vrijwilligers onder leiding van René Koppert.

Er zijn 20.000 kinderen in Nederland met een zeldzame spierziekte. Spieren voor Spieren wil alle spierziekten bij kinderen verslaan. Opbrengsten van fondsenwervende activiteiten worden snel en effectief ingezet ten behoeve van onderzoek naar spierziekten en de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject. Onder het motto ‘Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren’ ondersteunen veel (ex) topsporters de doelstellingen van de Stichting.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het evenement op de website van de Ronde van Italië in Brabant. Tot slot willen we via deze weg alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun inzet!

Tags:

Ronde van Italië

Gerelateerd nieuws