‘s-Hertogenbosch officiële speelstad WK Handbal 2025

05 april 2023De Nederlandse wedstrijden van het 27th IHF Women’s Handball World Championship 2025 worden gespeeld in Rotterdam en ’s-Hertogenbosch. De Nederlandse en Duitse handbalfederaties gaven vandaag al varend op de Maas in Rotterdam de aftrap voor de voorbereidingen richting het wereldkampioenschap dat in december 2025 zal gaan plaatsvinden.

Met de aankondiging van speelsteden Rotterdam en ’s-Hertogenbosch is het decor voor het wereldkampioenschap compleet. De Nederlandse en Duitse handbalfederaties trekken samen met sportmarketingbureaus SportVibes en TIG Sports op in de organisatie van het eindtoernooi.

Rotterdam & ’s-Hertogenbosch

De Rotterdamse wethouder sport, Faouzi Achbar is erg enthousiast dat het WK Handbal naar Rotterdam komt: “Sporten geeft structuur en focus in je leven, het brengt je in contact met anderen en het houdt je gezond. Daarbij zorgt een levendige sportcultuur voor een bruisende stad. Een topsportevenement als deze genereert aandacht voor teamsport en is een mooie aanjager voor de handbalsport.”

Marianne van der Sloot, wethouder Sport gemeente ’s-Hertogenbosch: “Eind 2025 zal de stad twee weken lang alles rondom handbal ademen. Om dit te kunnen verwezenlijken gaan we samen met tal van betrokken partijen van binnen en buiten de stad in gesprek om een mooie invulling te kunnen geven aan het evenement. We gaan kijken naar een invulling voor een tal van side events om de maatschappelijke impact zo groot mogelijk te maken.”

Rotterdam Ahoy is het decor van de finales van het wereldkampioenschap en vertegenwoordigt samen met de Maaspoort in ’s-Hertogenbosch de Nederlandse speelsteden. Eerder kondigde de Duitse Handbalbond de Duitse speelsteden Dortmund, Stuttgart en Trier aan. De halve finales en finale worden in Rotterdam gespeeld.

Het volledige persbericht is hier te lezen.