TeamNL Billie Jean King Cupteam bekend

17 maart 2021Captain van het TeamNL team Paul Haarhuis heeft bekend gemaakt met welke speelsters Nederland het gaat opnemen tegen China in de Billie Jean King Cup Play-off wedstrijd op 16 en 17 april in De Maaspoort. Het Nederlandse team bestaat uit: Kiki Bertens, Arantxa Rus, Lesley Pattinama-Kerkhove en Demi Schuurs. De winnaar van deze ontmoeting mag zich via de Qualifiers proberen te plaatsen voor de Billie Jean King Cup Finals 2022 in Boedapest.

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 april speelt het TeamNL Billie Jean King Cupteam in Den Bosch tegen de dames van China. Het decor voor deze ontmoeting is de Maaspoort in Den Bosch, waar al meerdere duels plaatsvonden. Het betreft het laatste duel onder leiding van Haarhuis. In 1983 stonden de landen voor het laatst tegenover elkaar, Nederland verloor dit duel. Nu 38 jaar later staat Nederland met een sterk team aan de start.

Paul Haarhuis: “China heeft een sterk team met maar liefst 3 speelsters in de top 50. Het wordt een lastige klus en daarom is het fijn dat we thuis spelen in een voor ons bekende hal en op gravel. Helaas zonder de steun van het publiek op de tribunes. We komen met ons sterkste team aan de start. Kiki is hersteld van haar blessure en Arantxa staat inmiddels ook alweer geruime tijd in de top 100. Ik ben daarom blij zij er weer bij zijn! Met Demi hebben we één van de beste dubbelspeelsters van de wereld in het team wat hard nodig kan gaan zijn als er een beslissende dubbel gespeeld moet worden. Lesley completeert het viertal, zij is al jaren een zeer gewaardeerde speelster van het Billie Jean King Cupteam. Een mogelijke vijfde speelster kan op een later tijdstip nog worden toegevoegd. We zullen met elkaar vechten om onze plek in de Wereldgroep te behouden”.

De winnaar van dit duel mag zich volgend jaar via de Qualifiers proberen te plaatsen voor de Billie Jean King Cup Finals in Boedapest. De verliezer daalt af naar de zone Groep I.

Door de huidige coronamaatregelen zal er geen publiek aanwezig zijn bij dit duel. Via het Ziggo Sport Tennis kanaal en een livestream op toptennis.tennis.nl zijn de wedstrijden live te volgen.