Terugblik: Oktober evenementenmaand bij de Maaspoort

02 november 2022Foto: Charles Batenburg

Na een heerlijke zomer stond oktober bij de Maaspoort in het teken van evenementen. Van diverse zakelijke bijeenkomsten, de Harlem Globetrotters, wedstrijden van Heroes tot aan de EK-kwalificatie voor de TeamNL Handbal heren tegen België. De maand begon met de Dutch Throwdown en werd afgesloten met twee bijzondere concerten van de eerste editie van de Echte Bossche Prom. Een kleine terugblik:

Harlem Globetrotters
Wat een show dinsdagavond 4 oktober van de Harlem Globetrotters! In een uitverkochte zaal lieten de Amerikaanse basketballers vanaf de eerste minuut zien wat ze in huis hebben. Naast het hoge basketbalniveau en de verschillende tricks, kregen ze met een flinke dosis humor alle enthousiaste bezoekers van hun stoel. Ook na de wedstrijd was het druk rondom het veld bij het scoren van handtekeningen voor onze toekomstige prof-basketballers.

Jubileum editie Serious Ambtenaar
Het 10e jubileum moest natuurlijk op een speciale datum worden georganiseerd; 10-10-2022. Ruim 100 ambtenaren en andere vrijwilligers vanuit het hele land kwamen in de Maaspoort bij elkaar om te brainstormen over de verschillende maatschappelijke vraagstukken van bedrijven. En met succes, ze hebben maar liefst 32.000 euro opgehaald voor stichting ‘Het vergeten kind’. Zij zorgen ervoor dat de kinderen een stabiele woonplek krijgen met vertrouwde gezichten die voor ze zorgen. Meer weten? Klik dan hier.

Nederland – België

De kwalificatiewedstrijd voor het EK-handbal 2024 tussen Nederland – België barstte los op donderdag 13 oktober. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tussen de Zuiderburen. Nederland ging goed van start en stond na 30 minuten 12-9 voor. In de tweede helft kwamen de Belgen terug en ging het continu gelijk op. In de laatste minuut wist Nederland toch 1 punt meer te scoren en werd de wedstrijd met 25-24 gewonnen. Mooi om de handbalheren weer te mogen verwelkomen in de Maaspoort.

Echte Bossche Prom
Van sporthal naar concertzaal. Bij de Maaspoort kan het binnen enkele uren. In samenwerking met de Koninklijke Harmonie vond op 27 en 28 oktober de eerste editie van de Echte Bossche Prom plaats. Van Adios Noniño tot aan Rosanna van Toto, alles kwam voorbij. Extra bijzonder dat we op de eerste avond maar liefst 250 veteranen mochten ontvangen die na een heerlijk buffet van de voorstelling hebben genoten. Wij kijken terug op een geslaagd event, hopelijk het startschot van een mooie traditie. Klik hier voor een sfeerimpressie.

Heroes
Tot slot werd de Maaspoort ook afgelopen maand weer regelmatig omgebouwd tot basketbaltempel voor Heroes Den Bosch. Alle competitiewedstrijden werden ruimschoots gewonnen, dit zorgt ervoor dat Heroes momenteel de competitie leidt. Daarnaast wonnen ze al twee van de drie wedstrijden in de Europe Cup en vierden ze hun 70e jubileum samen met alle Heroes fans.

We kijken terug op een volle en mooie maand en bedanken via deze weg al onze gasten voor de fijne samenwerkingen.