Warmlopen voor carnaval 2023 in Maaspoort Den Bosch

18 januari 2023Voor de officiële start van carnaval 2023 kun je in Maaspoort Den Bosch al helemaal in de stemming komen met diverse evenementen.

Grand Gala du Kwek

Wat in 2007 begon als een ‘Ode aan het Kwèkfestijn’ is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement in de aanloop naar het Oeteldonkse carnaval. De veertiende editie van Grand Gala du Kwek beleeft net als in de pre-corona jaren twee uitvoeringen, namelijk op vrijdagavond (10 februari) en zaterdagavond (11 februari) de week voor carnaval. Grand Gala du Kwek is een initiatief van de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch en Theater aan de Parade. Naast de muzikanten van de Koninklijke Harmonie onder leiding van Ron Antens treedt een keur aan Oeteldonkse artiesten op. Wie dat zijn blijft nog even een verrassing.

Heineken Fanfare Koffieconcert

Op de zondagochtend voor carnaval verzorgt Heineken Fanfare ’s-Hertogenbosch traditiegetrouw het koffieconcert. Vanaf 11.11 uur kun je tijdens dit concert genieten van muziek van Heineken Fanfare en Percussie ensemble ’s-Hertogenbosch in samenwerking met Oeteldonkse clubs zoals de Henkies, de Kwaoitongen én Jong Telènt. Tijdens de pauze en na afloop zorgt boerenkapel de Fluttentutters voor een vrolijke noot. Entree is gratis, zorg dus dat je op tijd bent.

Veurpruuver: We zijn dur weer!

Kom je stembanden alvast opwarmen voordat het carnavalsweekend officieel van start gaat met C.V. de Krukskes. De Veurpruuver (voorproever) is een door De Krukskes georganiseerd evenement voor, door en met vele Oeteldonkers op de zondag vóór carnaval in Maaspoort Den Bosch. Deze middag, die bol staat van de Oeteldonkse humor, acts en muziek, wordt door de vele bezoekers gezien als de opwarmer voor de carnaval. Een heerlijk biertje, vermaakt worden en ondertussen lekker kletsen met vele andere Oeteldonkers. Of zoals ze het zelf zeggen “Zonder Veurpruuver veur ons ginne carnaval!”

Oetelkonzèrt – Rècht uit ut hart

Ieder jaar, al sinds 1964, organiseert CV de Oetels op de dinsdagavond vóór Carnaval, het Oetelkonzèrt. Op het Oetelkonzèrt verzorgt de philharmonie zuidnederland, onder leiding van de dirigent Joost Geevers, een sfeervol en carnavalesk, op Oeteldonk gericht, concert. Klassieke muziek, afgewisseld met eigentijdse nummers en in samenwerking met verschillende solisten. Dit jaar zijn dat; Laetitia Gerards, Thomas Beijer en Luthando Qave. Na afloop volgt een zinderende afterparty.  

Kaarten voor de carnavalsevenementen vind je hier:

Grand Gala du Kwek – 10 februari
Grand Gala du Kwek – 11 februari
Heineken Fanfare Koffieconcert    (gratis toegang)
Veurpruuver: We zijn dur weer! – 12 februari
Oetelkonzèrt – Rècht uit ut hart – 14 februari